collapse

5-те най-успешни Google реклами

5-те най-успешни Google реклами

Google знае всичко, но какво знаете вие за рекламата в Google? AdWords е платформата, която дава достъп до хиляди нови клиенти – глобално или локално – чрез банери и платено позициониране в резултатите при търсене. Google знае всичко, да, оттам и вие знаете колко хора са видели рекламата, какъв процент от тях са кликнали върху нея и реално са извършили покупка на ваш продукт.

Как работи?

Създавате профил, определяте дневен лимит на бюджета, публикувате рекламно съдържание в съответната категория и му задавате ключови думи, които са популярни сред потребителските търсения и пасват на вашия продукт. Например, „бойлери с 5 години пълна гаранция“, а не просто „бойлери“, защото иначе рекламата ви ще бъде обречена.

Идеята е, че се рекламирате пред аудитория, търсеща точно определени неща. Като вашите. Така достигате до потенциални клиенти в бизнес нишата, която сте заели – заведения за хранене, дизайнерски бижута, фотографски услуги и т.н.

Плащате всеки пък, когато някой кликне върху рекламата (CTR), тоест реално посети вашия сайт. Разширенията позволяват да добавите телефонен номер, адрес и друга полезна информация, която да води към вашия сайт като спонсорирана връзка.

Предимството е, че може да следите резултатите и да променяте финансовите параметри в реално време. Недостатъкът е, че много реклами се конкурират в една и съща категория на търсене. Предимство имат онези, които са склонни да платят повече, и чиито реклами са най-релевантни на потребителските търсения.

Основното тук е да имате висок ранк като рекламодател – колкото е по-висок този показател, толкова по-евтино ще ви излиза да рекламирате в Google. Този индекс зависи от качеството на рекламите, тоест правилен подбор на ключови думи, и редица други неща, сред които и колко често влизате в AdWords.

Няколко съвета:

  • оптимизирайте сайта си и съдържанието с ключови думи, без да прекалявате
  • включете ключови думи заглавието, например „велосипеди с алуминиева рамка“
  • насочете рекламата към страница, която потребителите разбират
  • обяснете им накратко защо трябва да купят вашия продукт
  • покажете им качествени снимки или видео на продукта
  • призовете ги към действие – кратко, точно и ясно
  • осигурете лесна навигация към онлайн покупка или резервация
  • разделяйте рекламите според отделните категории (Ad Group)

Рекламата в Google е толкова важна част от всяка маркетинг стратегия, че е станала неизбежна. Тя се предлага в разнообразни формати: текстови (платени резултати при търсене), графични / анимирани (статични / интерактивни), видеоклипове и реклами, които генерират телефонни обаждания. Адаптивните реклами променят размерите си спрямо устройството и местоположението в сайта, който четете.

Ето 5-те най-успешни банери / рекламни полета, според статистиката на Google:

GoogleAds

За да сте сигурни, че инвестираните пари в Google реклама не отиват на вятъра, доверете се на специалисти с опит. И на добри дизайнери, разбира се. Ние сме насреща и за едното, и за другото.